Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Печерському районі пройшли командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту

21 жовтня 2016 року, 14:23

20 жовтня у Печерському районі пройшли командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту щодо виконання завдань  під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період. Навчання проводились з метою  перевірки готовності органів управління та сил цивільного захисту до оперативного реагування у разі настання надзвичайної ситуації, відпрацювання спільних дій з ліквідації надзвичайної ситуації та покращення рівня взаємодії комунальних служб міста.

«За задумом навчання, внаслідок дії циклону та його атмосферних фронтів у Києві очікується нестійка погода з надмірною кількістю небезпечних і стійких гідрометеорологічних явищ. Рятувальниками визначено необхідні сили та засоби для виконання першочергових заходів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Кожного разу на навчаннях ми відпрацьовуємо найменші деталі та можливі складнощі в реальних умовах», – розповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Роман Ткачук.

Після закінчення теоретичної частини учасники перейшли до першого навчального місця по вулиці Цитадельній 4/7, де умовно в одній з квартир жилого будинку стався вибух газу, внаслідок чого було зруйновано три квартири та постраждало дві особи. На місце прибули рятувальники ДСНС України в м. Києві, які одразу обстежили місце надзвичайної ситуації на наявність постраждалих та розгорнули рукавну лінію на випадок виникнення повторних пожеж. Рятувальники ДСНС знайшли одного постраждалого, винесли з будинку та передали працівникам швидкої допомоги. Працівники ПАТ «АК «Київводоканал» перекрили у будинку гарячу та холодну воду, а працівники ПАТ «Київгаз» відключили постачання газу. У цей же час рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» встановили 2 теплові пушки для обігріву приміщення з метою недопущення замерзання води у трубах та прориву подавального трубопроводу (згідно ввідної температура повітря –5°). Рятувальники КАРС знайшли другого потерпілого і перенесли його у безпечне місце.

На другій локації було ліквідовано засмічення зливоприймальної каналізації на вул. Цитадельній, внаслідок якого виникло затоплення проїзної частини, що ускладнило рух транспорту. На третій локації було прибрано повалене дерево, яке ускладнило рух транспорту. Рятувальники КАРС врятували потерпілу, яка за задумом постраждала внаслідок падіння дерева.

За словами, Романа Ткачука навчання продемонструвало згуртованість дій органів управління та сил цивільного захисту, та їх готовність працювати в екстремальних умовах під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]