Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центральній частині Києва запрацювали шість автоматизованих вбиралень

21 серпня 2020 року, 13:00

У центрі Києва – на Європейській площі, на вул. Хрещатику, 1, 17 і 27, на вул. Прорізній, 3 та Володимирському проїзді, 15 – встановили шість автоматизованих громадських вбиралень. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом. Загалом за останні 5 років у столиці збудували та відремонтували 44 туалети, зокрема, в парках та скверах. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нові туалети встановлено в історичній частині столиці – на Європейській площі, на вул. Хрещатику, 1, 17 і 27, на вул. Прорізній, 3 та Володимирському проїзді, 15. Ззовні нові туалети мають вигляд колон, аби не дисонувати з архітектурою історичного Києва. У попередні роки вже встановили 4 такі вбиральні, тепер їх у центрі 10. Для цього проекту залучалися і бюджетні кошти, і кошти меценатів.

Автоматизовані вбиральні обладнані автоматичним відкриттям дверей, безконтактною сушкою рук, датчиком присутності відвідувача, кнопкою виклику допомоги тощо. Вартість користування туалетом – 5 гривень. Кошти спрямовують на утримання вбиралень.

Петро Пантелеєв нагадав,  що під час реконструкції парків і скверів збудовано та реконструйовано 15 громадських вбиралень (парк «Наталка», Пейзажна алея, Володимирська гірка, «Мій парк» на проспекті Шухевича (Ватутіна), Сирецький парк, парк «Орлятко», парк імені Островського, парк «Відрадний», Андріївський узвіз тощо). Також виконані капітальні ремонти та відновлене функціонування більше 25 громадських вбиралень у інших парках і скверах міста.

Загалом у Києві функціонує більше 100 громадських туалетів, які перебувають у комунальній власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]