Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центрі Києва вимкнуть підсвітку будівель на підтримку кампанії "Година Землі 2016"

18 березня 2016 року, 23:00

Київська міська державна адміністрація долучиться до всесвітньої кампанії «Година Землі 2016», яка цього року відбудеться 19 березня. У суботу в центрі столиці на годину вимкнуть декоративне освітлення найбільш відомих архітектурних пам’яток. Так, о 20:30 відключать підсвітку монументу «Батьківщина-мати», Національного музею історії України у Другій світовій війні, будівлі Міністерства Закордонних справ, Монументу Незалежності і флагштоку на Майдані Незалежності.

Також вимкнуть архітектурно-декоративне освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софіївського собору та дзвіниці.

Долучаться до екологічної акції і структурні підрозділи КМДА та комунальні підприємства, вимкнувши на годину освітлення та електричні прилади, які не є суттєво важливими для життєдіяльності міста та окремих підприємств. Крім того, в цей день у Київському зоопарку відбудуться тематичні природоохоронні заходи, присвячені Годині Землі.

Ініціатором «Години Землі 2016» виступає Всесвітній фонд природи (World Wide Fund for Nature). Така акція має привернути увагу до глобальних екологічних проблем, зокрема, зміни кліматичних умов, необхідності зменшувати енерговитрати тощо.

Традиційно у цей день усі охочі установи та організації вимикають «необов’язкове» світло та електричні пристрої, таким чином привертаючи увагу до екологічних проблем світу та єдність у бажанні захистити природу. Міська влада закликає киян також долучитися до заходу та о 20:30 19 березня на годину вимкнути світло та електричні прилади.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]