Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві змінять тип і найменування ще у 9-ти закладах освіти

08 липня 2021 року, 12:37

Київрада підтримала зміну типу й найменування ще дев’яти закладів освіти Києва, які знаходяться в Деснянському та Святошинському районах міста. Про це повідомив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський.

За його словами, у Святошинському районі з’явиться три заклади дошкільної освіти – №  284 «Обрій», № 68 «Дзвіночок» та № 442 «Свічадо» (комбінованого типу), які створять на базі колишніх однойменних навчально-виховних комплексів. Якщо раніше ці заклади забезпечували дітей і дошкільною, і загальною середньою освітою, то після змін тут прийматимуть лише дошкільнят.

«У Деснянському ж районі з’явиться три початкові школи, які створять на базі школи I ступеня № 311 та двох спеціалізованих шкіл І ступеня № 312 і № 322 із поглибленим вивченням англійської мови», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що, окрім того, мешканцям Деснянського району необхідні й нові місця в ясельних групах звичайних дитячих садочків. Тому київською міською владою підтримано рішення про зміну типу й найменування трьох санаторних дошкільних навчальних закладів.

«Раніше ЗДО № 520 «Юніор», ЗДО №  757 та ЗДО № 94 надавали як освітні, так і оздоровчі послуги для дітей із захворюванням дихальних шляхів та шлунково-кишкового тракту. Наразі ж, за інформацією медичних установ району, потреба саме в таких спеціалізованих закладах відсутня. А прийняття таких рішень Київрадою дасть можливість збільшити кількість місць у цих трьох дитячих садочках Деснянського району, в яких, звісно, збережуть можливість отримання медичних послуг і харчування за особливими дієтами для тих діток, яким це необхідно», – пояснив Валентин Мондриївський.

Він додав, що зміни типу й найменування деяких закладів освіти Києва зумовлені необхідністю привести їх у відповідність до норм чинного освітнього законодавства України, оскільки в новому Законі про освіту відсутні такі типи закладів як школа-дитячий садочок та навчально-виховний комплекс, а школи І ступеню віднині називатимуться початковими школами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]