Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Верховна Рада ухвалила програму «Питна вода України», у рамках якої будуть реалізовані важливі проєкти «Київводоканалу»

15 лютого 2022 року, 15:40

Сьогодні Верховна Рада ухвалила урядову цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. Це дуже важлива подія для усіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України, і в тому числі для «Київводоканалу», повідомляє підприємство.

Як зазначають у «Київводоканалі», що водопровідно-каналізаційна галузь вже давно потребує суттєвих і нагальних реформ, адже більшість водоканалів не зазнавали модернізації десятки років, а попередня загальнодержавна цільова програма «Питна вода України» на 2011-2020 роки була виконана менш ніж на 10%. Вимоги суспільства до якості води і стандарти водопідготовки постійно підвищуються, але водоканали через критичне недофінансування не мали можливостей закуповувати нове обладнання та впроваджувати нові технології.

Тож ухвалення нової програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки дозволить забезпечити сталий розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення населених пунктів України та забезпечити населення якісною питною водою в достатній кількості.

Передбачено, що фінансуватися програма буде із державного бюджету України, коштів місцевих бюджетів, у тому числі Державного фонду регіонального розвитку, Державного фонду розвитку водного господарства та субвенції на виконання інвестиційних проєктів.

Також до реалізації програми може бути залучений досвід міжнародних компаній. Такі можливості міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов обговорив із представниками французьких компаній BETEN та SETEC під час зустрічі, яка відбулась минулого тижня.

«Київводоканал» подав на реалізацію в рамках цієї програми 9 важливих об’єктів водопостачання та водовідведення. Зокрема, планується перша черга будівництва споруд артезіанського водопостачання житлового масиву Осокорки-Північні, а також будівництво водопровідних мереж у Дарницькому, Подільському, Шевченківському та Святошинському районах Києва і реконструкція ділянки водоводу в Оболонському районі. Крім того, передбачається реконструкція Дніпровської водопровідної станції з упровадженням технології очистки промивних вод та реконструкція ВНС «Оболонь-1», «Оболонь-2» та «Троєщина».

Що стосується об’єктів водовідведення, у рамках програми передбачено реконструкцію Лівобережного колектора в Дарницькому районі та будівництво першої черги каналізаційного колектору від Мостицького до Головного міського колектора.

Проєкти мають вагомий соціально-екологічний ефект, адже їх реалізація суттєво підвищить якість та надійність централізованого водопостачання та водовідведення міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]