Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як завершують роботи зі створення озелененого громадського простору біля метро «Героїв Дніпра» (+фото, відео)

04 серпня 2023 року, 17:03

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як завершують роботи зі створення зеленої зони біля станції метро «Героїв Дніпра». Раніше на місці нового скверу були розташовані більш, як півтори сотні МАФів, які столичні комунальники демонтували.

«Як бачите, нема тут ніяких нових забудов та торгових комплексів, як спочатку дехто намагався говорити. А є озеленений комфортний і безпечний громадський простір. Іще пів року тому на місці скверу була зовсім інша територія. На ній були розташовані 160 МАФів. Всі вони демонтовані. Ділянку біля виходу з метро облаштували як зону очікування та відпочинку. Зокрема, встановили гарну перголу та лавки. І що головне – нарешті транзитна територія біля кінцевої станції метро – «Героїв Дніпра» –  є інклюзивною і доступною для кожного. Місцеві мешканці, з якими я спілкувався, із задоволенням відпочивають у новому сквері», – підкреслив Віталій Кличко.

Для освітлення території встановили 27 опор. Також працює поливо-зрошувальна система для рослин. У трьох центральних точках скверу висадили вишні тібетські та декоративні. Створили алею кленів. Висадили також кущі та квіти.

Нагадаємо, подібні зелені території на місцях, де демонтували МАФи, вже облаштували на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро «Політехнічний інститут», на вулиці Вишгородській, біля станції метро «Шулявська». Також тривають роботи зі створення комфортного громадського простору з озелененням біля станції метро «Берестейська».

Оновлений громадський простір біля метро «Героїв Дніпра» (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]