Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про причини піщаної бурі в Києві: «Екологи пояснюють такі явища змінами клімату»

17 квітня 2020 року, 12:21

Екологи пояснюють виникнення піщаної бурі, що вчора пронеслася Києвом, кліматичними змінами. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Суха осінь, безсніжна зима, відсутність звичної норми опадів. Як наслідок – повітряна ерозія ґрунтів, зниження рівня ґрунтових вод. Це – причини утворення пилу, який у столицю приніс сильний вітер, що сягав у середньому 22 кілометри на годину. А пориви його були сильнішими. Ми не звикли до таких погодних стихій. Але вони трапляються все частіше», – підкреслив Віталій Кличко. 

За його словами, рятувальні служби столиці розробили правила безпеки для таких випадків. Так усі вікна будинків мають бути щільно зачинені. За можливості, людям слід залишатися вдома. Якщо ж людина опинилася на вулиці, – триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач та дерев. І не паркувати авто поблизу дерев та стовпів. 

Також Віталій Кличко прокоментував падіння будівельної конструкції на Подільсько-Воскресенському мостовому переході. 

«Через сильний вітер впали конструкції, зведені для робіт з антикорозійного захисту металоконструкцій арки мосту.  На щастя – ніхто не постраждав. Також не пошкоджений сам міст. Зараз тривають роботи з відновлення конструкцій», – зазначив Віталій Кличко. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]