Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Посилений контроль на в’їздах у столицю діятиме до 22:00 неділі, 19 квітня»

17 квітня 2020 року, 12:24

Посилений контроль на в’їздах у столицю діятиме до 22:00 неділі, 19 квітня. На дев’яти встановлених постах контролю за четвер, 16 квітня, зафіксували 40 осіб, у яких виявили підвищену температуру тіла. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Нагадаю, що від учора посилили контроль на в’їздах у столицю. Водіям та пасажирам транспорту на основних в’їздах до Києва виміряють температуру. Авто, що прямують у місто, і в яких більше трьох людей, перевіряють медики та правоохоронці. Такі обмеження діятимуть до 22:00 неділі 19 квітня. За вчорашній день на в’їздах, де стоять пости, зафіксували 40 осіб, у яких виявили підвищену температуру тіла. Шістьох з них оглянули медики швидкої допомоги, яку викликали. Ніхто з цих людей у місто не в’їхав. Їм рекомендували повернутися додому, самоізолюватися та звернутися до лікарів», – повідомив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що про посилення обмежень на в’їздах у Київ у передсвяткові та святкові дні киян та гостей столиці попередили завчасно.

«Але, не всі дослухалися... І затори, справді, були. Від учора на дев’яти в’їздах до Києва чергують  представники Нацгвардії, МНС та медики. І всі автомобілі, де перебуває троє і більше осіб, зупиняють для вимірювання температури. Ми вже не вперше закликаємо людей не виїжджати без нагальної потреби. Залишатися вдома», – сказав Віталій Кличко.

Також мер Києва навів інформацію щодо того, як ситуація із поширенням коронавірусу стрімко розгортається у сусідній Білорусі.

«Там ще тиждень тому проводили масові зібрання, фестивалі та спортивні змагання. А на вчора – вже понад 4 тисячі інфікованих. Більше, ніж в Україні. І вірус стрімко розповсюджується. Тому не нехтуйте правилами! І якщо вам довелося поїхати у справах в Київ –  перед контрольним пунктом доведеться трохи почекати. Ми робимо це для того, щоб врятувати здоров’я та життя людей. Щоб після Великодніх свят не сталося вибуху хвороби. Щоб швидше ми пройшли цю кризу і послабили та зняли обмеження», – наголосив Віталій Кличко.

Також він нагадав: якщо на посту на в’їзді в Київ у людини виявляють температуру вищу за 37,5 градусів, її відправляють на самоізоляцію. Якщо температура 38 і вище – викликають швидку. Також медики можуть зробити експрес-тест на коронавірус.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]