Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Цього року в столиці відремонтували 134 об’єкти дорожньої інфраструктури. Оновлювали мости і шляхопроводи

17 грудня 2020 року, 12:02

Цього року в столиці відремонтували 134 об’єкти дорожньої інфраструктури, оновлювали мости і шляхопроводи. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про підсумки роботи міської влади в 2020 році.

«Тільки цього року відремонтували 134 об’єкти дорожньої інфраструктури. А за останні кілька років оновили 360 вулиць, мостів та шляхопроводів. Це – понад 1100 кілометрів доріг у Києві. Також оновили понад півтори тисячі прибудинкових територій і міжквартальних проїздів у всіх районах столиці. Які теж не ремонтували десятиліттями», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, місто фактично наново побудувало 4 великі шляхопроводи – на перетині вулиці Богатирської та Оболонського проспекту. І на перетині вулиці Богатирської та проспекту Степана Бандери. Ці споруди не ремонтували понад 30 років.

Капітально оновили і Борщагівський шляхопровід, що знаходився в аварійному стані. А також заново побудували два пішохідних мости над проспектом Леся Курбаса та Любомира Гузара.

«Цього року ми капітально оновили, зокрема: вулиці Туполєва, Покровську, Золотоворітську, Івана Франка, Микільсько-Ботанічну та Заболотного», – зазначив мер.

Сучасно тепер виглядають і вулиця Пушкінська та проспект Любомира Гузара.

«Окрема тема – добудова Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Там роботи не припиняють навіть в ночі. Уже завершили встановлення арочної конструкції мосту в проектне положення. Також встановили прольоти мосту в напрямку Подолу і фактично з’єднали правий та лівий береги столиці. Сьогодні тривають активні роботи в напрямку Троєщини. Заважає завершенню робіт ситуація на Русанівських садах. Де активісти блокують рух технологічного транспорту, що везе будівельні матеріали на майданчики об’єкту. Ми звернулися до правоохоронних органів – відреагувати на блокування будівництва і зрив його термінів. Не може купка людей тримати в заручниках багатомільйонне місто! Цей міст – дуже важливий для столиці і ми все одно його добудуємо! Щоб там не було», – наголосив Віталій Кличко.

Наступного ж року на транспорт та інфраструктурні проекти запланували загалом майже 9,2 мільярда гривень. Із них 4,5 млрд передбачили на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

«У планах на наступний рік, зокрема, завершення реконструкції Пейзажної алеї та проспекту Степана Бандери. Будуть продовжені роботи на вулиці Довбуша, на кількох ділянках Великої кільцевої. Ми плануємо розпочати ремонт проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Милославської. Та багато інших об’єктів», – повідомив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]