Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: В столичних лікарнях сьогодні перебувають понад 1200 хворих на коронавірус. Більшість із них – у важкому стані

02 жовтня 2021 року, 0:29

У столичних медзакладах сьогодні лікуються понад 1200 хворих на коронавірус. Переважна більшість із них – у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Сьогодні в лікарнях міста – понад 1200 хворих на коронавірус. Це люди – у важкому стані. Переважна більшість із них потребують кисневої підтримки. Майже 100% госпіталізованих – невакциновані. І це один із головних аргументів, чому потрібно щеплюватися. Бо якщо ви не дбаєте про своє здоров’я, подумайте про ваших батьків, рідних, друзів. Їхня безпека – і ваша відповідальність також. Дуже не хочеться повертатися до того періоду, коли в нас понад 50 людей помирали від вірусу щодоби. А зараз вірус – більш агресивний. Хвороба проходить важче та з ускладненнями», – додав мер Києва.

Щодо темпів вакцинації у столиці, то, за словами Віталія Кличка, в Києві на сьогодні зробили понад 1,7 млн щеплень. Більше 880 тисяч щеплень – першою дозою і понад 890 тисяч – двома дозами. Зокрема, вакциновано майже 90% освітян. Тим не менш, високим залишається відсоток невакцинованих людей.

«Ми не можемо зробити вакцинацію примусовою. Але у випадку запровадження суворих обмежень, якщо ви, наприклад, захочете піти в заклад громадського харчування чи на якісь публічні заходи, також без вакцинації ви цього не зробите. Пробачте, але це – турбота, в першу чергу, про найцінніше – здоров’я і життя людей», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]