Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: Цього року в Києві відремонтували 80 парків і скверів

17 грудня 2020 року, 12:23

Цього року у столиці відремонтували 80 парків і скверів. 86 зелених зон отримали статус парку чи скверу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про результати роботи міської влади за 2020 рік.

«Оновлення зелених зон та створення нових – у пріоритеті міської влади. Цього року ми відремонтували 80 парків та скверів. Рішенням Київради в 2020 році 86 зелених зон отримали статус парку чи скверу. Загалом із 2015 року такий статус отримали 484 зелені зони. Усього за 6 років у столиці оновили 494 парки та сквери», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що в 2020 році у столиці, зокрема, відремонтували центральну частину парку «Партизанської слави». Після капітального ремонту відкрили першу чергу парку «Совки» у Святошинському районі. Оновили і другу чергу парку «Троєщина». Вхідну групу на Труханів острів. Чимало інших парків і скверів.

Продовжується і реконструкція столичного зоопарку.

«Оновили і відкрили цього року першу чергу зоопарку. З гарною вхідною групою, новим універсальним вольєром для тварин і птахів. З медпунктом і вбиральнями, гарними озерами. Обладнали новий сучасний паркінг на 435 авто, який ми відкрили біля зоопарку», – зазначив Віталій Кличко.

Також мер нагадав, що восени у парку «Володимирська гірка» встановили новий фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла.

Встановили у столиці цього року і меморіал із флагштком головного державного прапора України.

«Багато часу і багато зусиль потрібно було, щоб втілити цей проект. Щоб над столицею України майорів найбільший державний прапор. Який сьогодні добре видно з багатьох куточків нашого міста і в день, і вночі. Адже в темну пору доби прапор підсвічується. А саме полотнище – справді велетенське – розміром 16 на 24 метри», – сказав Віталій Кличко.

Наступного року, за словами мера, міська влада продовжить робити місто гарнішим і затишнішим.

«Плануємо оновити знакові для столиці парки: Маріїнський, Хрещатий, імені Тараса Шевченка, Голосіївський парк імені Рильського. Завершимо капітальний ремонт парку з водними об’єктами на Троєщині та фітнес-парку «Лебедине». Продовжимо ремонтувати великі парки у різних районах столиці. Зокрема – «Інтернаціональний», «Орлятко» та Солом’янський ландшафтний парк. Будемо створювати нові зони відпочинку і біля водойм. Такі, наприклад, як парк біля затоки Берковщина», – повідомив Віталій Кличко.

З’являться у столиці і нові гарні об’єкти, привабливі як для киян, так і для гостей нашого міста.

«Наступного року ми побудуємо новий пішохідний міст з Оболонської набережної до острова Оболонський. Таким чином, створимо туристичний маршрут навколо затоки. Він об’єднає набережну, парк «Наталка» і новий пляж на острові. Цей проект втілюємо за кошти меценатів», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]