Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зібрав голів районів та глав керуючих компаній міста щодо роботи ЖКГ. Керівника однієї із керуючих компаній столиці звільнили

14 вересня 2021 року, 13:55

Мер Києва Віталій Кличко зібрав нараду з головами столичних районів, главами керуючих компаній міста та Контактного центру 15-51 щодо роботи ЖКГ та благоустрою в Києві. Через незадовільну роботу Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду Шевченківського району її директора Дмитра Савченка сьогодні звільнили.

«Хочу сказати головне: ефективно виконуючи свою роботу, ви забезпечуєте функціонування столиці як єдиного механізму. І навіть найменший збій – це збій усієї системи. Ми працюємо в непростих умовах, що ускладнені зношеністю інфраструктури, а також критичним станом великої частини житлового фонду. Але складність роботи не є виправданням безвідповідальності та безладу! Є речі, які допускати не можна, тим більше в столиці», – наголосив мер.

Він навів приклад недбалості комунальних служб, коли мешканці будинку в центрі Києва – на вулиці Гончара, 6, залишились без води майже на три доби. Люди носили воду з навколишніх будинків у свої квартири для елементарних потреб.

«При цьому комунальні служби сиділи і чекали, поки минуть вихідні! Не було оголошення про причини і терміни усунення аварії, не здійснювали робіт. Ніхто з людьми не спілкувався. Поки мешканці не передали інформацію меру! Так навіщо тоді ЖЕК, комунальні служби, голова району? Керівники служб та підрозділів, які не здатні ефективно виконувати свою роботу, забезпечити сервіс киянам, не будуть тут працювати! І зокрема, глава Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду Шевченківського району. Його ми звільняємо», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер також доручив головам столичних районів навести лад і відновити благоустрій на територіях, де це необхідно.

«Зараз останні тижні сприятливої погоди, і їх потрібно використати для відновлення благоустрою після ремонтів та аварійних розриттів. Голови районів, візьміть на особистий контроль асфальтування, відновлення зеленого покриття, прибирання залишків будівельних матеріалів, елементів конструкцій після демонтажу», – сказав Віталій Кличко.

Також він акцентував увагу на проблемі ремонтів і роботі ліфтів у житлових будинках.

«Наголошую, ліфт може не працювати тільки у випадку проведення його капітального ремонту або заміни. В усіх інших випадках – це недбалість в роботі районних служб. Треба перевірити звернення щодо непрацюючих ліфтів та усунути неполадки. За адресами, де здійснюють заміну або реконструкцію, – інформувати мешканців, вивісити оголошення з інформацією про роботи та обов’язково – про терміни їх завершення», – підкреслив Віталій Кличко.

Окремо мер звернувся до глав районів пришвидшити роботу з вакцинації працівників закладів освіти Києва.

«Ми повинні зробити навчальний процес максимально безпечним в умовах пандемії – як для учнів, так і для працівників навчальних закладів. Бо ситуація із захворюваністю погіршується. Із червня в Києві працюють пункти вакцинації працівників закладів освіти. Вже майже 80 відсотків освітян шкіл вакциновані. Але є райони, де ця робота відбувається не так динамічно, і потрібно приділити їй особливу увагу. Це, зокрема, Подільський, Оболонський, Дарницький райони. До кінця тижня у вас є час виправити ситуацію», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]