Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Владислав Андронов: Київ належно реалізовує політику у сфері соціального захисту та суттєво посилює підтримку окремих категорій населення

12 жовтня 2022 року, 14:28

Попри введений в Україні режим воєнного стану Київ належно реалізовує політику у сфері соціального захисту мешканців та суттєво посилює підтримку окремих категорій населення. Так, Київрада внесла зміни до Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021–2025 роки, якими збільшила бюджетні призначення для соціального захисту населення, зокрема на виплату одноразових грошових допомог. Таке рішення підтримали на пленарному засіданні Київради 79 депутів.

Як зазначив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Владислав Андронов, в умовах воєнного стану та в час, коли значна кількість працюючого населення перебуває у стані активних пошуків нових місць роботи, а постійні джерела їхніх доходів значно скоротились, питання соціального захисту населення набуває більшої актуальності.

«В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації половина підприємств виявилась закритою, а інша зазнає труднощів. Десятки тисяч людей втратили доходи та не мають належних заощаджень. За цих умов ми неодмінно маємо посилити підтримку киян, зокрема шляхом перерозподілу коштів бюджету міста Києва, спрямувавши додаткові призначення на посилення соціального захисту окремих категорій осіб, які проживають у столиці. Використання таких коштів буде здійснюватись через громадські приймальні депутатів Київської міської ради в межах Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021–2025 роки у 2022 році. На виконання прийнятого рішення, за рахунок економії бюджетних коштів, буде виділено додаткове фінансування в обсязі 60 мільйонів гривень», – розповів Владислав Андронов.

Київська міська влада продовжує приймати важливі рішення, які спрямовані на встановлення додаткових соціальних гарантій для громадян.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]