Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Власнику будинку на вул. Богдана Хмельницького, 64 направлено припис з пам’яткоохоронними вимогами щодо припинення будівельних робіт

25 липня 2023 року, 17:20

Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис власнику будинку на вул. Богдана Хмельницького, 64 із відповідними пам’яткоохоронними вимогами. Зокрема у приписі йдеться про припинення будь-яких робіт і надання профільному відомству необхідного пакету документів. Будівля за цією адресою в Шевченківському районі на обліку як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває. Проте, вона розташована впритул до будинку 66/1, який є пам’яткою історії місцевого значення.

«Фахівці Департаменту виїхали на місце одразу, як отримали повідомлення від громадськості щодо робіт у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 64. Провели інспекцію, за результатами якої встановили проведення робіт на даху. Ми хочемо отримати від власника проєктну документацію щодо виконання робіт на зазначеному обʼєкті, зокрема в частині впливу будівельних робіт на об’єкт культурної спадщини, розташованому поруч», – зазначила в. о. директора Департаменту охорони культурної спадщини Ірина Черненко.

За її словами, з метою захисту та збереження об’єкта Департамент доручив Київському науково-методичному центру по охороні пам’яток провести історико-архівні дослідження, за результатами яких буде вирішене питання про його занесення до Переліку об’єктів культурної спадщини м. Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]