Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп: «Довгобуд на вулиці Сім’ї Сосніних буде добудований до 2021 року»

25 липня 2019 року, 16:18

Комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» завершить будівництво житлового будинку по вулиці Сім'ї Сосніних, 4-А у Святошинському районі Києва. Роботи будуть повністю виконані орієнтовно у 2021 році. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«На один довгобуд у столиці стане менше, сотні сімей отримають нарешті свої квартири», – зазначив Вячеслав Непоп.

Будівництво 25-поверхового житлового будинку розпочала у 2004 році компанія «Київвисотбуд». Однак, у 2006 році роботи були зупинені, а в 2007 році забудовник визнаний банкрутом.

Завдяки об’єднанню зусиль ініціативної групи інвесторів, Мінрегіонбуду та київської міської влади, вдалося знайти рішення для визначеного об’єкту.

Київрада своїм рішенням передала земельну ділянку та функції замовника завершення будівництва комунальному підприємству «Житлоінвестбуд-УКБ».

Кошти міського бюджету на добудову не виділялися. Проект завершується за рахунок реалізації нежитлових приміщень для малого бізнесу, продажу вільної житлової площі та доплат інвесторів.

За 13 років, які минули з часу зупинки робіт на об’єкті, будівельні норми та вимоги до житлових об’єктів змінилися. Тому було вирішено переглянути проект відповідно до сучасних стандартів енергоощадності та скорочення подальших витрат мешканців на утримання житла. Житловий будинок на вулиці Сім'ї Сосніних, 4-А буде утеплений мінераловатними плитами, матиме вікна з високим коефіцієнтом супротиву теплопередачі. Будуть проведені нові інженерні комунікації та встановлені індивідуальні лічильники.

Прилегла територія будинку буде благоустроєна, а також будуть створені майданчики для дитячих ігор і відпочинку мешканців.

Замість небезпечних руїн недобуду у мікрорайоні постане сучасний і комфортний житловий комплекс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]