Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп: «Уперше в засіданні комісії із проблемних забудов взяли участь правоохоронці»

13 березня 2020 року, 14:06

Чергове засідання комісії КМДА з вирішення проблемних питань щодо об’єктів незавершеного будівництва вперше відбулося за участю представників Офісу Генпрокурора України, Прокуратури м. Києва та Головного слідчого управління Нацполіції м. Києва. Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп на засіданні комісії.

«Сьогодні відбулося важливе зрушення в нашій роботі: до комісії, що складається з ініціативних ошуканих мешканців будинків Войцеховського та міської влади, приєднуються правоохоронці. Очікуємо, що це початок діалогу між постраждалими від шахраїв-забудовників киянами і прокуратурою і поліцією. Крім того, очікуємо що представники правоохоронних органів разом із ними також візьмуть участь у доопрацюванні законопроекту «Про особливості врегулювання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва», що має ухвалити парламент», – зазначив Вячеслав Непоп.

Розгляд законопроекту запланований на 8 квітня 2020 року. За словами Київського міського голови Віталія Кличка, нині також необхідно донести напрацювання комісії до профільного комітету Верховної Ради України.

«У новому законопроекті враховано 90% всіх побажань та зауважень проблемних вкладників. Тепер справа за Комітетом будівництва, містобудування і ЖКГ Верховної Ради. І ми з ініціативними членами робочої групи готові зустрітися з народними депутатами, роз’яснити наші пропозицій. Також плануємо залучити до цього процесу депутатів Київради», – зазначив Віталій Кличко.

Окрім напрацювань до законопроекту, на засіданні йшлося і про випадки рейдерського захоплення недобудов. Представники кооперативів та ЖК надали правоохоронцям факти щодо таких випадків. За кожним напрямом і прокуратура, і поліція пообіцяли виділити відповідальних представників, які контактуватимуть з ошуканими вкладниками.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]