Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За несанкціоновану роботу ринків каратимуть відповідно до 325 статті Кримінального кодексу України – Володимир Слончак

18 березня 2020 року, 13:08

Роботу підприємств ринкової мережі Києва будь-якої форми власності та підпорядкування заборонено з 18 березня. Департамент промисловості та розвитку підприємництва та районні держадміністрації спільно з Національною поліцією України забезпечать моніторинг ринкової мережі міста для недопущення несанкціонованої роботи. Про це йдеться в окремому дорученні заступника голови КМДА Володимира Слончака.

Так, порушників каратимуть відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України (штраф до 100 неоподаткованих мінімумів, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років).

«Я розумію, що навіть кілька тижнів простою – це великі втрати для людей, які годують всю сім’ю своєю працею на ринку чи магазинчику. Однак, на жаль, сьогодні в такій ситуації живе увесь світ. І закриття місць, де люди можуть перетинатися, – це частина тих заходів, які допоможуть багатьом зберегти своє здоров’я та життя. Тому я підписав окреме доручення, яке передбачає перевірку і моніторинг спільно з підрозділами Національної поліції України несанкціонованої роботи ринків. І в разі виявлення таких фактів буде вжито заходів відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України. А саме: порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням», – повідомив заступник голови КМДА.

За його словами, заборона роботи підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності та підпорядкування триватиме з 18 березня попередньо до 3 квітня 2020 року.

«Також я звертаюся до підприємців міста Києва із проханням не чекати приїзду служб, а закрити свої магазини, кіоски, МАФи, місця на ринках уже сьогодні. Ви люди з високою відповідальністю, тому вірю, що ви з усією людяністю поставитеся до своїх підлеглих і, зокрема, не будете наражати також і їх на небезпеку. Зараз дуже важливо ввійти в цю боротьбу солідарно з усім світом», – зазначив Володимир Слончак.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тимчасово припинено роботу «Бессарабського ринку», «Володимирського ринку», «Житнього ринку». Також зупинено проведення сезонних та традиційних сільськогосподарських ярмарків. Обмеження стосуються суб’єктів господарювання, із якими було укладено договори щодо розміщення об’єктів сезонної та дрібнороздрібної торгівельної мережі, а це – купави та пересувні трейлери.

Також було максимально обмежено роботу всіх торгівельних закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

 

Довідково.

Зазначимо, що відповідно до статті 325 ККУ:

  1. Порушення правил та норм, встановлених із метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
  2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]