Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Захисники та Захисниці, а також члени їхніх сімей отримали додаткові соціальні пільги та гарантії від міста – Марина Хонда

13 липня 2023 року, 16:25

Захисникам та Захисницям, а також членам їхніх сімей нададуть додаткові соціальні пільги та гарантії від міста. Таке рішення підтримали депутати Київради. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Міська влада докладає всіх зусиль, щоб комплексно підтримувати Захисників та Захисниць, які боронять нашу країну на фронті від російського агресора. А також систематично допомагати їхнім сім’ям, які зараз переживають сильний стрес і тривогу за близьких на передовій. Завдяки прийнятим змінам, які ми попередньо ініціювали під час засідання Координаційної ради з питань реінтеграції та підтримки киян-Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей, місто встановлює додаткові соціальні гарантії і для родин військовослужбовців. Тепер сім’ї Захисників і Захисниць, які перебувають у полоні або зникли безвісті, отримуватимуть щорічну та щомісячну матеріальну допомогу», – наголосила Марина Хонда.

За її словами, ідеться про непрацездатних дружин і чоловіків; батьків, неодружених повнолітніх дітей, які мають статус особи з інвалідністю I, II, III групи; малолітніх та неповнолітніх дітей, пасинків і падчерок Захисників та Захисниць, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

«Безоплатне харчування для дітей військовослужбовців у комунальних закладах освіти – ще один із способів, яким міська влада може підтримати сім’ї. Саме тому ми спростили процедуру подачі документів для отримання цієї пільги. Тепер можна подавати не тільки оригінали, а й копії документів для полегшеного оформлення пільги», – додала заступниця голови КМДА.

Нагадаємо, в Києві презентували новий сервіс, який розробляють для киян-захисників, – «Електронний кабінет Захисника».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]