Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У кожної громади свої особливості та виклики в соціальній сфері, проте з підтримкою один одного зможемо вирішити проблемні питання – Марина Хонда (+фото)

22 листопада 2023 року, 15:30

У кожної громади свої особливості та виклики в соціальній сфері, проте з підтримкою один одного зможемо вирішити проблемні питання. Про це сьогодні говорили представники соціальної сфери органів місцевого самоврядування та профільних міністерств під час діалогового заходу Асоціації міст України з питань соціального захисту населення.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда представила напрацювання, основні цілі та завдання в соціальній сфері, які ставить перед собою столиця.

«По всій Україні в умовах війни велике навантаження на соціальну сферу і щодня воно зростає. У кожної громади свої особливості та виклики, проте з підтримкою один одного зможемо вирішити проблемні питання та збільшити підтримку її працівників. У Києві проживає більше 748 тисяч пенсіонерів, понад 409 тисяч внутрішньо переміщених осіб, близько 160 тисяч людей з інвалідністю. Ще понад 100 тисяч киян боронять Україну на фронті. Це не просто цифри, а й кількість якісних соціальних послуг, які вони потребують. Наше завдання – не тільки допомагати людям матеріально, а і створювати дієву систему послуг, які можуть надавати соціальні працівники спільно із громадським сектором», – зазначила Марина Хонда.

Під час заходу в межах проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво» учасники також обговорили соціальний захист ветеранів та членів сімей загиблих, виплати на проживання ВПО, актуальні законопроєкти та напрацювання дієвих механізмів для вирішення викликів, які постали перед муніципалітетами у сфері в умовах війни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]