Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Закликаємо керівників усіх установ та організацій неухильно дотримуватися рекомендацій міської влади, щоб запобігти епідемії грипу у столиці», – Михайло Радуцький

21 січня 2016 року, 14:10

Міська влада закликає керівників підприємств, установ та організацій Києва, незалежно від форм власності, неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів та рекомендацій міської влади, аби попередити загострення епідситуації. Про це під час прес-конференції, присвяченої захворюваності на грип та ГРВІ у столиці, сказав радник міського голови Михайло Радуцький.

Він зазначив, що за рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у Києві відсьогодні посилені запобіжні заходи та подовжено обмеження на проведення навчально-виховного процесу у школах і позашкільних закладах. Крім того, рекомендовано запровадити в усіх організаціях міста використання співробітниками засобів індивідуального захисту (марлевих пов’язок).

«Керівникам вищих навчальних закладів ми рекомендували внести корективи в навчальні плани, аби обмежити контакт серед великих груп студентів. Також ми доручили посилити дезінфекційний режим у навчальних закладах, а першочергово у дитячих садках, які продовжують працювати, у закладах культури, в установах та організаціях міста. Крім того, важливо забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря у приміщеннях, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання», – зазначив Михайло Радуцький та нагадав, що продовжує діяти обмеження на проведення масових заходів у закритих приміщеннях.

Він акцентував, що у разі виявлення хворого керівник установи зобов’язаний вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок відповідний заклад охорони здоров’я.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Тетяни Донченко, міська влада звернулася до директорів державних установ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України» та «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» з проханням за можливості забезпечити госпіталізацію хворих з діагнозом грип та ГРВІ до підпорядкованих їм клінік.

Департамент охорони здоров’я також залучить додатковий медперсонал для своєчасного надання медичної допомоги населенню, передбачить додаткову кількість ліжок для госпіталізації хворих та оперативне їх розгортання, організує проведення санітарно-освітньої роботи серед населення про заходи індивідуальної і колективної профілактики грипу та ГРВІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання тощо.

Керівникам райдержадміністрацій столиці доручено покращити матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я для надання своєчасної висококваліфікованої медичної допомоги хворим (забезпечити запас противірусних, лікувальних та дезінфікуючих препаратів, антисептичних засобів, засобів індивідуального захисту медичних працівників, спеціальної медичної апаратури, тест-систем, реагентів та витратних матеріалів для проведення вірусологічних досліджень на грип). Також доукомплектувати дошкільні, навчально-виховні, загальноосвітні заклади медичним персоналом, забезпечити медичні пункти необхідними засобами та обладнанням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]