Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Опублікований  протокол щодо запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів у столиці

11 березня 2020 року, 17:56

У Києві з 12 березня запроваджують  обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу.  Опублікований протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID-19)».

Зокрема, із 00:00 12 березня до 31 березня:

  • призупиняється освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва;
  • призупиняється освітній процес у вищих навчальних закладах на території Києва;
  • обмежується проведення спортивних заходів;
  • призупиняється робота театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів тощо;
  • призупиняється робота розважальних центрів;
  • призупиняється робота розважальних зон у шопінг-молах;
  • обмежується проведення масових заходів (понад 60 осіб), до участі в заходах допускають лише осіб, які пройшли термометрію;
  • не допускаються до роботи працівники підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання.

Комісія рекомендує навчальним закладам внести зміни в навчальні плани та перейти на дистанційну форму освіти на період обмежень.

Вищі навчальні заклади мають посилити дезінфекційний режим. У гуртожитках рекомендують передбачити приміщення для ізоляції студентів із ознаками захворювання на грип та ГРВІ. Проводити масові заходи у гуртожитках також заборонено.

Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності мають посилити дезінфекційні заходи в місцях проведення масових заходів (до 60 осіб), дотримуватись нормативних показників температури повітря, здійснювати наскрізне провітрювання в приміщеннях.

В адмінбудівлях, приміщеннях КМДА, РДА і ЖЕКів, торговельних закладах та закладах харчування, приміщеннях прийому громадян тощо має бути забезпечено вхідний санітарний контроль.

Профільні департаменти  КМДА направлять звернення до голів релігійних установ, до керівників театрів, кінотеатрів, музеїв, торговельних мереж, торговельно-розважальних закладів щодо виконання вимог Протоколу. Мова йде, в першу чергу, про припинення проведення масових заходів, а також про недопущення працівників з ознаками інфекційного захворювання; проведення обробки антисептичними засобами; встановлення вхідного санітарного контролю; посилення дезінфекційного режиму.

Департамент соціальної політики та РДА забезпечать контроль за людьми похилого віку та особами з обмеженими можливостями, які залишились без піклування. Для них буде організована доставка додому продуктів харчування, ліків тощо.

Міська влада закликає киян повідомляти про повернення з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу, за телефоном: 15-51. Такий дзвінок дасть змогу зафіксувати потенційного носія вірусу, моніторити його стан медичним працівникам та визначити групи ризику розповсюдження вірусу.

Окрім того, у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Столична влада закликає кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів, які здійснюють у столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]