Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проєкт Генплану Києва за рекомендаціями експертів Ради Європи пропонує сформувати єдиний транспортно-планувальний каркас міста і області

14 квітня 2020 року, 17:56

Розробники проєкту Генерального плану Києва врахували рекомендації експертів Ради Європи і для забезпечення розвитку Київської агломерації пропонують сформувати єдиний транспортно-планувальний каркас міста і Київської області. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Проєктом передбачене органічне поєднання основних міських магістралей із зовнішніми автомобільними дорогами державного та місцевого значення. Крім того, після завершення будівництва міської Великої окружної дороги запропоновано розпочати будівництво обласної Великої окружної автомобільної дороги навколо м. Києва. Заплановано створення системи дублерів основних виходів із Києва на найбільш завантажених напрямках, зокрема, автодорога Київ-Ірпінь, дублери автодороги Київ-Чоп, частини Кільцевої дороги та інші.

Проєктом основного містобудівного документу столиці заплановане також будівництво південного транспортного обходу Києва на відстані 10-20 км від існуючих меж міста. Це дасть змогу залучитися до системи міжнародних транспортних коридорів, що підсилить містобудівний потенціал Житомирського, Одеського, Вінницького, Харківського та Чернігівського магістральних напрямків із об’єднанням їх у єдину систему.

Крім того, створення системи транспортно-пересадочних вузлів із паркінгами, передбачене у проєкті Генплану Києва, суттєво зменшить потік автомобільного транспорту до столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]