Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ракетна атака на столицю 8 липня (інформація оновлюється)

08 липня 2024 року, 12:08

13:34, 11 липня

Розпочала працювати спеціальна комісія, яка обстежує пошкоджений 8 липня російською ракетою житловий будинок на Сирці, де загинули 13 людей.

20:09, 10 липня

У стаціонарах столичних медзакладів залишаються 33 дорослих та 6 дітей, які постраждали 8 липня від ракетного обстрілу Києва.

13:03, 10 липня

За результатами обстежень у столиці пошкоджено 129 будівель. Це і житлові будинки, і об’єкти соціальної інфраструктури: дитячі садочки, школи, медичні заклади.

10:37, 10 липня

У столиці завершили аварійно-рятувальні роботи після масованої ракетної атаки 8 липня. Загинули 33 людини, з них – 5 дітей. Усього через масований обстріл постраждала 121 людина, зокрема 10 дітей. Пошуково-рятувальна операція тривала майже 3 доби. Внаслідок оперативних дій рятувальників 11 людей вдалося врятувати. Із них – троє дітей.

12:02, 9 липня

Тіло ще однієї жінки щойно дістали рятувальники з-під завалів будинку на Сирці. Уже 11 загиблих у цьому будинку.

11:37, 9 липня

З-під уламків будинку в Шевченківському районі рятувальники дістали тіла ще двох жінок. Загалом уже 10 загиблих мешканців цього будинку після вчорашньої атаки ворога на столицю. Пошуково-рятувальна операція триває. Атака російських терористів на Київ 8 липня забрала життя вже 28 мешканців столиці.

10:30, 9 липня

Бригади швидкої допомоги з лікарні «Охматдит» перевели в інші медичні заклади 94 дитини. Із них 8 – постраждалих.

Крім того, у стаціонарах комунальних медзакладів на ранок перебувають 57 людей (усі дорослі). 5 із них – у важкому стані.

За даними судмедекспертизи, загиблих внаслідок вчорашньої атаки ворога – 26 людей. Зокрема, троє дітей.

17:37, 8 липня

На місцях влучань продовжують працювати понад тисяча рятувальників і працівників комунальних служб. Задіяні представники ГУ ДСНС України у місті Києві, комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку», районних керуючих компаній, комунальних підприємств «Київкомунсервіс» і «Київблагоустрій». Крім того, ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів допомагають 166 працівників КО «Київзеленбуд», районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень і лісопаркових господарств, а також 134 працівники дорожньо-транспортних підприємств.

16:58, 8 липня

Столична влада оголошує завтра, 9 липня, Днем жалоби в місті у звʼязку з терористичною атакою росії 8 липня на цивільні обʼєкти Києва. У цей день будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста та рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної й приватної форм власності. 9 липня в місті заборонені будь-які розважальні заходи.

16:15, 8 липня

Рух поїздів «червоною» лінією відновлено у звичайному режимі. Під час обстеження на коліях виявлені та вилучені небезпечні для руху поїздів предмети, які зʼявились на коліях внаслідок ракетних обстрілів столиці. Усі станції наземної ділянки відкриті для пасажирських перевезень.

16:07, 8 липня

Кількість постраждалих у Києві внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки збільшилася до 96 людей, серед них – троє дітей. 52 поранених госпіталізували. Є загиблі.

14:47, 8 липня

Сьогодні, 8 липня, під час масованої повітряної атаки на станціях столичного метрополітену укривалися від обстрілів 32 000 людей, з яких майже 2 200 – діти. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Крім того, сьогодні вночі під час повітряної тривоги на станціях перебували майже 4 500 людей.

14:18, 8 липня

Рух поїздів метро наземною частиною від станції «Дніпро» до станції «Лісова» поки що не здійснюється. Рух «червоною» лінією метро організовано від станції «Академмістечко» до станції «Арсенальна». 

Обмеження в роботі «червоної» лінії метро введені з міркувань безпеки та для проведення повного обстеження відкритої ділянки після масованого ракетного обстрілу столиці.

13:43, 8 липня

У житловому будинку на Сирці, у Шевченківському районі, повністю зруйнований один підʼїзд, кілька – сильно пошкоджені. Зруйновані близько 17 квартир. З-під завалів рятувальники намагаються дістати людей.

13:35, 8 липня

У районах Києва, де внаслідок сьогоднішньої ворожої атаки є пошкодження інфраструктури, розгортають штаби допомоги.

Оперативні штаби працюють:

  • у Солом’янському районі – у спеціалізованій школі № 64 за адресою: вул. Ушинського, 32;
  • у Шевченківському районі – у школі І-ІІІ ступенів № 169 за адресою: вул. Володимира Сальського, 2;
  • у Голосіївському районі – у школі І-ІІІ ступенів № 186 за адресою: вул. Зої Бутенко, 8.

13:23, 8 липня

Внаслідок ракетної атаки постраждали 46 людей, зокрема одна дитина, 32 постраждалих госпіталізовані.

12:48, 8 липня

Відновлено рух тролейбусів № 4, 5, 7, 8, 17, 9-К та трамваїв № 1, 3.

12:35, 8 липня

Внаслідок російської ракетної атаки рух транспорту закритий за маршрутом: вул. Іллєнка – Лук’янівська пл. – вул. Глибочицька – вул. Дегтярівська – вул. В'ячеслава Чорновола – просп. Берестейський – вул. Жилянська. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури. Відбувається затримка руху пасажирського транспорту, що курсує цими вулицями.

12:21, 8 липня

У Шевченківському районі зафіксовано влучання в житловий будинок, Пошкоджені підʼїзди, один зруйнований. Відбувається евакуація мешканців.

11:55, 8 липня

У Києві внаслідок ракетної атаки постраждали 11 людей, 8 із них – госпіталізували. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

Уламки ракет впали в Дніпровському та Соломʼянському районах. Крім того, є виклик екстрених служб у Голосіївський район. Бригади екстрених служб працюють на місцях. Також вибух пролунав у Шевченківському районі.

Наразі відомо про 11 постраждалих у різних районах столиці. 8 із них – у лікарнях.

Віталій Кличко також повідомив про влучання в одне з приміщень дитячої лікарні – пацієнтів евакуюють у комунальні лікарні міста.

11:19, 8 липня

Станція метро «Лукʼянівська» працює з урахуванням повітряної тривоги – як для перевезень, так і для укриття населення. Оперативно про всі зміни також інформує черговий персонал станції.

Ліквідація наслідків ракетного обстрілу Києва 8 липня (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]