Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває підготовка фахівців, які працюватимуть з ветеранами та допомагатимуть їм повернутися до цивільного життя

29 березня 2023 року, 10:25

У Києві триває підготовка фахівців, які працюватимуть з ветеранами та допомагатимуть їм повернутися до цивільного життя. Зокрема, фахівці навчаються методу кейс-менеджменту. Він передбачає напрацювання чіткого алгоритму – від етапу виявлення потреб клієнтів – до стадії повного вирішення проблеми.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«У своїй роботі спеціалісти часто стикаються з дезорієнтацією у соціалізації і вирішенні питань учасників бойових дій, що повернулись з війни. Оскільки ми очікуємо повернення понад 100 тис. киян – учасників бойових дій, було б дуже доречно мати в міських установах людей, що супроводжуватимуть і підтримуватимуть ветеранів аж до вирішення проблеми», – розповіла Марина Хонда.

За її словами, нещодавно більше 30 спеціалістів із п'яти соціальних закладів Києва та Київської області пройшли онлайн-семінар «Кейс-менеджмент та інклюзія людей з інвалідністю при гуманітарному реагуванні».

Семінар був організований як частина спільної програми ПРООН, ООН Жінки, Дитячого фонду ООН в галузі народонаселення «Забезпечення гендерно-чутливої інклюзії осіб з інвалідністю в процесі гуманітарного реагування» за ініціативи міської влади та Київського міського центру допомоги учасникам АТО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]