Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Вперше за 12 років у Києві цьогоріч відкриють 3 нових школи

24 серпня 2017 року, 12:05

 

Цьогоріч у столиці вперше за останніх 12 років відкриють одразу 3 нових сучасних школи на 1740 учнів: дві з них – у Дарницькому районі та одну – у Солом’янському. Також до кінця цього року у місті введуть в експлуатацію 10 нових дитячих садків. Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Цього року ми вчетверо збільшили інвестиції на підготовку дитячих садочків до нового навчального року – до 444 мільйонів гривень. І ще раз хочу підкреслити, що два роки тому черга до дитсадків столиці становила близько 15 тисяч дітей, цього ж року ми зменшимо її до 5 тисяч», – розповів мер Києва.

Зокрема, у 2017-ому введуть в експлуатацію 10 дитячих садків і кожен із них відповідає найвищим стандартам зручності та безпеки для дошкільнят.

«Таким чином, за рахунок бюджетних коштів та інвестицій цьогоріч буде створено у садках майже 4 тисячі місць. І ми продовжуємо робити все можливе, аби цю динаміку не втрачати», – розповів Віталій Кличко.

Він додав, що частина з цих садочків – новозбудовані, а частина – це повністю реконструйовані приміщення, які роками не використовувались за профілем, і місто повернуло їх громаді та відновило роботу дошкільних навчальних закладів.

Мер столиці також підкреслив, що вперше за останніх 12 років цьогоріч будуть відкриті 3 нових школи.

«Дві нові школи ми відкриємо у Дарницькому районі столиці, і одну – у Солом’янському. Це нові сучасні школи, розраховані на 1740 учнів», - підкреслив міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що у столиці є проблема з недостатньою кількістю місць у школах, однак назвав позитивним для міста той факт, що кількість учнів у столиці щороку зростає, на відміну від багатьох інших міст країни.

«Так, проблеми з перевантаженістю шкіл у Києві є, і ми працюємо над вирішенням цього питання. Безперечно, позитивний факт у тому, що у місті народжується все більше дітей. Це означає, що столиця – приваблива для молодих родин, і місто продовжує розвиватися. А ми продовжуємо робити все від нас залежне, аби, зокрема, забезпечити школярам належні умови навчання», - наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]