Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Водопровід для підключення будівель на вул. Зрошувальній, 3-А, 3-Б, 4, 10 та 14 збудують до кінця поточного року – Дмитро Науменко

11 вересня 2020 року, 14:02

До кінця поточного року місто забезпечить будівництво водопроводу для підключення житлових будинків на вул. Зрошувальній, 3-Б, 4, 10, 14, а також будівлі дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ», що у Дарницькому районі Києва, до мережі централізованого водопостачання. На період будівництва налагоджено тимчасову схему подачі води у ці будинки. Про це під час зустрічі з мешканцями зазначених багатоповерхівок повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко. 

«Чотири житлові будинки – гуртожитки, а також будівля дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ» на вул. Зрошувальній залишились без водопостачання через заборгованість за спожиту електричну енергію балансоутримувача насосного обладнання свердловини, що забезпечує подачу холодного водопостачання у ці будівлі – ТОВ «Централізована енергопостачальна компанія», – перед ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». Сума боргу складає близько 200 тис. грн, тому електропостачальник припинив постачання електроенергії на ці електроустановки. Міська влада не має повноважень впливати на дії приватних компаній, тому було прийнято оперативне рішення щодо тимчасового забезпечення постачання технічної води у ці будинки поки триватиме будівництво нового водопроводу», – пояснив Дмитро Науменко.

Він зазначив, що, як тільки стало відомо про проблему, Департамент житлово-комунальної інфраструктури вніс інвестпропозицію щодо включення об’єкту «Будівництво водопроводу для підключення житлових будинків на вулиці Зрошувальній, 3-Б, 4, 10, 14 та дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ» на вул. Зрошувальній, 4-А у Дарницькому районі м. Києва» до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік, у червні вийшло відповідне розпорядження, і одразу були розпочаті роботи із реалізації цього проекту.

«Наразі завершуємо процес розробки проектно-кошторисної документації, невдовзі розпочнемо будівельні роботи. До кінця року мешканці будинків № 3-Б, 4, 10, 14 на вул. Зрошувальній та спортивна школа «АТЛЕТ» отримуватимуть якісну послугу холодного водопостачання. На період будівництва у ці будівлі здійснюватиметься водопостачання для побутових потреб за тимчасовою схемою», – повідомив Дмитро Науменко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]