Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

14 квітня річницю із дня створення відзначає 241 бригада територіальної оборони міста Києва

14 квітня 2023 року, 14:42

14 квітня річницю із дня створення відзначає 241 бригада територіальної оборони міста Києва.

14 квітня 2022 року на виконання директиви Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного 241-й окремий батальйон 112-ї окремої бригади територіальної оборони був переформатований в Управління 241-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. До складу бригади згодом увійшли вісім батальйонів територіальної оборони міста Києва.

За рік із моменту утворення всі батальйони, що входять до складу 241-ї бригади, пройшли через найзапекліші бої із ворогом. Місцями бойової слави та звитяги підрозділів за цей час стали Київ і Київщина, Миколаївщина, Херсонщина, Луганщина, Донеччина.

Окремі частини бригади брали безпосередню участь у звільненні територій Харківщини та Херсонщини. 207-й та 251-й окремі батальйони саме в ці хвилини продовжують виконувати бойові завдання на Бахмутському напрямку та безпосередньо в самому місті.

Нагадаємо, що до Сил територіальної оборони міста Києва належать дві окремі бригади — 112 і 241.

Зазначимо, що 112 окрема бригада Територіальної оборони Збройних сил України була розгорнута у Києві перші дні повномасштабної російської агресії. 24 лютого 2022 року приступила до виконання бойових завдань, завдяки сміливості та безкомпромісності добровольців-киян. За лічені години 112 бригада розгорнулась із кількох сотень військовослужбовців та добровольців у багатотисячну бригаду Збройних сил України.

Бійці 112 бригади територіальної оборони Збройних сил України уславилися у боях і здобули перемогу у битві за Київ у лютому-квітні 2022 року. Нині підрозділи 112 бригади Територіальної оборони продовжують воювати проти російських окупантів задля Перемоги.

Столиця надає всебічну підтримку бригадам Територіальної оборони, які сформовані в місті Києві. Київська міська рада ще напередодні війни затвердила міську цільову програму «Захисник Києва», за якою на потреби забезпечення бригад Територіальної оборони у 2022 році вже виділено понад 300 тис. грн. У 2023 році на підтримку сил оборони та безпеки міста Києва програмою «Захисник Києва» передбачено ще понад 1 мільярд гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]