Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Із початку обмежувальних заходів поліція склала майже 1200 протоколів на порушників карантину»

14 травня 2020 року, 12:14

Із початку обмежувальних заходів поліція склала майже 1200 протоколів на порушників карантину в столиці. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Контроль за дотриманням обмежувальних правил покладений на поліцію. Правоохоронці патрулюють публічні місця, парки та сквери, вулиці міста. І вони ж складають протоколи щодо порушників. Ми, звичайно, зверталися і звертаємося щодо необхідності контролю за дотриманням правил. У столиці досі немає муніципальної поліції, на чому ми наполягаємо вже кілька років. Ні минулий склад парламенту, ні цей так і не ухвалив закон про муніципальну поліцію. Яка б забезпечувала правопорядок на вулицях українських міст», – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що з початку травня в столиці склали 86 протоколів щодо порушників. А за святкові дні 8-9 травня – всього 6 протоколів. Тільки за грубі порушення. Розуміючи, що люди втомилися від карантину, патрульні в основному проводили профілактичні бесіди.

«Людей просили не збиратися великими компаніями, не йти на пікніки в парки та сквери. Але, як ми бачили, подіяло це далеко не на всіх. Основні порушення, за інформацією правоохоронців, були зафіксовані біля пам’ятників та монументів. Там збиралися нечисленні мітинги. У зв’язку із обмеженнями, правоохоронці пропускали на територію парків по дві особи із визначеним проміжком часу. І з вимогою дотримання дистанції у півтора метри. Та видавали захисні маски тим, у кого їх не було. Рятувальники щогодини проводили дезінфекцію на Алеї Героїв Крут та на території Парку Вічної Слави», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]