Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У столиці вже працює моніторинговий центр для контролю за дотриманням правил самоізоляції»

31 березня 2020 року, 12:10

У столиці створений і вже працює спеціальний моніторинговий центр для контролю за дотримання киянами правил самоізоляції. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Ми створили в Києві моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома та контактерами з хворими. А також – правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19. Моніторинговий центр вже працює над збором інформації від: сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управлінням Нацполіції, інших служб, від мешканців міста. Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження вірусу», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, на сьогодні центр отримав інформацію про:

- 37 тисяч киян, які перетнули державний кордон з 11 березня цього року;

- про 435 киян, які є контактерами з хворими;

- та 107 підтверджених хворих. Частина з яких лікується вдома на самоізоляції.

«Моніторинговий центр не тільки збирає інформацію. А й контролюватиме дотримання режиму самоізоляції. Та допомагатиме тим, хто ізолювався, вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Підкреслю. Моніторинг розпочався», – наголосив мер Києва.

Відповідальність за порушення режиму карантину, самоізоляції або обсервації буде наступною:

- Перше порушення – штраф у 17 000 грн. 

- Друге – штраф 34 000 грн 

- Третє – кримінальна відповідальність.

«Кияни теж мають долучатися. І надавати інформацію про відомі їм випадки захворювань чи людей, які контактували з потенційно хворими. Це непроста робота. Але тільки об’єднавши зусилля ми зможемо локалізувати і зупинити розповсюдження вірусу», – підкреслив Віталій Кличко.

Також мер відповів на запитання журналістів, щодо санкцій стосовно тих, хто в умовах обмежувальних заходів влаштовує пікніки.

«Я переконаний, якщо люди не розуміють слів і пояснень, не дотримуються правил – вони повинні за це платити! Поки на тих, хто влаштовує масові гулянки в парках та зонах відпочинку, має складати протоколи поліція. Зараз вже підключаються комунальні служби – працівники благоустрою, муніципальна охорона та інші служби. Вони складатимуть протоколи і виписуватимуть штрафи від 1 700 до 3 400 гривень за порушення правил благоустрою тими, до кого не дійшло, що в місті запроваджені обмеження», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]